Este suficient sa gustati o singura lingura din aceasta delicioasa supa ca apoi sa va doriti sa mancati toata oala!
Gustul catifelat al supei de zucchini si busuioc este o mare surpriza – aromele subtile, textura fina, ingredientele vegane si fara gluten si totul cu doar 5 ingrediente. Ati putea considera ca este doar o alta reteta de supa de dolvlecei dar prin simpla adaugare a unui manunchi de busuioc proaspat gustul ei se schimba spectaculos.

Ingrediente :

– 5-6 zucchini
– o ceapa alba de marime medie
– 4 cani de baza de supa de legume
– 8 catei de usturoi pisati
– o mana mare de busuioc proaspat
– 2 linguri de ulei de masline
– piper negru proaspat macinat
– sare

Instructiuni preparare

– Intr-o oala cu fund de teflon / neaderenta puneti cele doua linguri de ulei impreuna cu usturoiul si ceapa la o temperatura medie
– caliti pana ceapa incepe sa devina transparenta
– adaugati zucchini taiati in bucati si caliti 1-2 minute
– adaugati baza de supa si o lingurita de sare si amestecati
– dati in clocot si apoi lasati la fiert la foc mic si acopeirti pana cand zucchini sunt moi.
– pasati toata supa pana ajunge la consistenta unui puree. Puteti utiliza un blender ca Vitamix, Thermomix sau unul de mana
– probabil ca veti pasa supa in doua transe din cauza cantitatii mari, asa ca in a doua transa adaugati busuiocul proaspat
– turnati toata supa inapoi in oala si o mai gatiti la foc mic pentru inca 5 minute
– adaugati sare si piper dupa gust
– serviti cu seminte

Timp de pregatire ale ingredientelor : 10 minute
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : pentru 6 persoane
Calorii : 93 kcal per portie

Share: